top of page

Bylinkový ryžový pokrm pre zdravie obličiek

Writer's picture: Iveta HenzelyováIveta Henzelyová

Pripravte si je obľúbený recept pre zdravie obličiek, ktorý sa užíva hlavne ráno. Do tejto bielej ryžovej kaše môžete pridať množstvo korenín, byliniek a zeleniny, ale základný recept je veľmi jednoduchý. Udržujte pomer ryže a tekutiny medzi 1:6 a 1:10. (Namiesto ryže môžete použiť aj iné obibliny). Používajte organickú ryžu, pretože konvenčne pestovaná ryža je znečistená toxickými ťažkými kovmi a znečisťujúcimi látkami.



Ingrediencie:


1 šálka bio bielej ryže

7 šálok kuracieho alebo zeleninového vývaru

½ lyžičky morskej soli

Kúsok čerstvého koreňa zázvoru, olúpaný a nakrájaný na tenké plátky

Zelená cibuľka

Môžete pridať zeleninu ako mrkva,...


Postup:


Zmiešajte ryžu, vývar, soľ a zázvor vo veľkom hrnci.

Priveďte do varu a potom nechajte hodinu variť.

Občas premiešajte, aby sa ryža neprilepila na hrniec.

Po varení pridajte viac soli podľa chuti a prípadne ďalšie bylinky.

Ochladzovaním pokrm zhustne; v prípade potreby pridajte viac vývaru alebo vody. Podávajte najlepšie teplé.


Tento recept výživuje, podľa tradičnej čínskej medicíny, energiu obličiek a je preto vhodný hlavne počas obdobia zimných mesiacov. Chuťovo nie sme zvyknutí na slané teplé ryžové kaše, avšak stojí za to ju skúsiť, hlavne ak sa snažíme starať sa o svoje obličky.


745 zobrazení0 komentárov

Comentários


©2025 by Bylinková Škola Matky Zeme. Všetky práva vyhradené. 

bottom of page