Vyskúšajte tento jablčný mušt nabitý hrejivými bylinkami, ako klinčeky, kardamón, korenie a škorica
Množstvo: 4 nápoje.
Ingrediencie
6 kúskov kardamónu (Elettaria cardamomum)
6 zrniek celého korenia (Piper nigrum)
4 kúsky klinčeka (Syzygium aromaticum).
2 kúsky badiánu (Illicium verum) plus jeden na ozdobu
Kúsok čerstvého zázvoru (Zingiber officinale), olúpaný a nakrájaný na malé kúsky
3 tyčinky z kôry škorice (Cinnamomum spp.).
2 čajové lyžičky vanilkového extraktu (Vanilla planifolia).
1 lyžica medu
2 šálky vody
2 vrecká čierneho čaju (alebo 2 čajové lyžičky čierneho sypaného čaju)
2 šálky jablčného muštu
Voliteľné: 2 dcl rumu
Pokyny
Zmiešajte kardamón, zrnká korenia, klinčeky, aníz, zázvor, škoricu, vanilku, med a vodu do malého hrnca a priveďte do varu na vysokej teplote. Po varení znížte teplotu na stredne nízku, prikryte a duste 20 minút. Odstráňte z tepla, pridajte chai, prikryte a nechajte 5 minút lúhovať. Zmes precedíme a necháme odležať pri izbovej teplote. Toto je váš chai koncentrát.
Do každého pohára pridajte ¼ šálky chai koncentrátu a ¼ šálky jablčného muštu. Variácia s alkoholom: nalejte Rum do každého zo štyroch pohárov a potom pridajte ¼ šálky koncentrátu chai a jablčného muštu.
Dajte nám vedieť ako vám chutil!
コメント