Vitamínová bomba, ktorú si nemôžeš nechať ujsť Je to žihľava a všetky produkty z nej!
Minule sme ti ukázali, ako urobiť žihľavové pesto. Dnes sa dozvieš, ako túto bylinu spracovať do formy LA-HO-DNÉ-HO sirupu. A keď hovorím, že je lahodný, tak to naozaj myslím vážne. Kombinácia žihľavy so zázvorom, škoricou a anízom je nenormálna a ja sa veľmi teším, že som tento recept takto krásne (a do istej miery náhodne) skombinovala.
Čo potrebuješ na cca 1,5 litra👇
Žihľava (pŕhľava dvojdomá), (Urtica dioica)
Zázvor (čím viac tým lepšie!) Kľudne aj jeden stredne veľký podzemok
Med (koľko chceš. Od 1do 5 PL)
Citrónová šťava (tiež podľa chuti, 1-4 PL :)
🌸 Postup: Žihľavu vložíme do hrnca.
Zalejeme vodou a varíme na miernom ohni.
Pridáme nakrájaný zázvor, škoricu, aníz.
Varíme cca 20 minút na miernom ohni.
Odstavíme z ohňa a čakáme kým sa ochladí.
Následne pridáme med a citrónovú šťavu.
Prelejeme do zásobnej fľaše.
Skladujeme v chladničke.
Vydrží cca 2 týždne (keďže nevaríme med ani cukor a nerobíme "klasický sirup", preto aby sme neznehodnotili účinky medu)
💥Ak chceš získať SEBAVEDOMIE pri výrobe liečiv, postarať sa o silnú imunitu celej rodiny a zaradiť bylinky do tvojho každodenného života, mám pre teba jedinečnú skraktu. Touto skratkou je bylinkový kurz v prírode,5.-7.7 vo Vyhniach! Počet miest je limitovaný.
Comments