top of page

Jablčný mušt s indickým čajom Chai

Updated: Aug 22, 2022

Vyskúšajte tento jablčný mušt nabitý hrejivými bylinkami, ako klinčeky, kardamón, korenie a škorica


Množstvo: 4 nápoje.


Ingrediencie


6 kúskov kardamónu (Elettaria cardamomum)

6 zrniek celého korenia (Piper nigrum)

4 kúsky klinčeka (Syzygium aromaticum).

2 kúsky badiánu (Illicium verum) plus jeden na ozdobu

Kúsok čerstvého zázvoru (Zingiber officinale), olúpaný a nakrájaný na malé kúsky

3 tyčinky z kôry škorice (Cinnamomum spp.).

2 čajové lyžičky vanilkového extraktu (Vanilla planifolia).

1 lyžica medu

2 šálky vody

2 vrecká čierneho čaju (alebo 2 čajové lyžičky čierneho sypaného čaju)

2 šálky jablčného muštu

Voliteľné: 2 dcl rumu



Pokyny


Zmiešajte kardamón, zrnká korenia, klinčeky, aníz, zázvor, škoricu, vanilku, med a vodu do malého hrnca a priveďte do varu na vysokej teplote. Po varení znížte teplotu na stredne nízku, prikryte a duste 20 minút. Odstráňte z tepla, pridajte chai, prikryte a nechajte 5 minút lúhovať. Zmes precedíme a necháme odležať pri izbovej teplote. Toto je váš chai koncentrát.


Do každého pohára pridajte ¼ šálky chai koncentrátu a ¼ šálky jablčného muštu. Variácia s alkoholom: nalejte Rum do každého zo štyroch pohárov a potom pridajte ¼ šálky koncentrátu chai a jablčného muštu.


Dajte nám vedieť ako vám chutil!

204 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page