top of page

Jednoduchý prostriedok na liečbu nachladnutia a chrípky so zázvorom, citrónom a cesnakom


Ako mnohé rodiny, aj my každú zimu zápasíme s prechladnutím a chrípkovým obdobím. Vytvorila som základný protokol, ktorý dodržiavam pri prvom náznaku choroby. Liečivá ako bazová tinktúra alebo sirup, soľné kúpele, veľa teplých upokojujúcich tekutín a odpočinok môžu pomôcť vášmu telu bojovať proti chorobe. Tento rok sme do nášho protokolu pridali niečo nové.


Ingrediencie

1 citrón (bio, keďže použijeme aj kôru)

1 hlava cesnaku

cca 50 gr zázvora

prírodný med

horúca voda


Pokyny


Citrón nakrájajte na štvrtiny.

Cesnak a zázvor ošúpeme.

Zmixujte citrón, cesnak a zázvor.

Použite ihneď alebo zmrazte.


Na prípravu šálky odvaru dáme lyžicu alebo mrazenú kocku zmesi do šálky a zalejeme vriacou vodou. Pridajte len toľko surový med. Necedím to – ak tam sú kúsky, odstránim ich.



Citrón, cesnak a zázvor na záchranu!


Citróny– Zatiaľ čo väčšina ľudí vie, že šťava a dužina citróna majú zdravotné výhody, mnohí si neuvedomujú, že jeho kôra je tiež zdravá. Biela dreň je horká a pomôže pri trávení a podporuje funkciu pečene. Citróny obsahujú aj vitamín C, vitamín A, betakarotén, vápnik, kyselinu listovú, horčík a draslík.


Cesnak– alicín a aliín sú zlúčeniny v cesnaku, ktoré sú zodpovedné za jeho antibakteriálne, antivírusové, antiprotozoálne a protiplesňové vlastnosti. Tieto zlúčeniny sa vyskytujú aj v iných rastlinách ako cibuľa a šalotka, ale cesnak obsahuje najvyššie koncentrácie.


Zázvor– čerstvý zázvor pomáha stimulovať imunitný systém v boji proti bakteriálnym a vírusovým infekciám, podporuje vykašliavanie a zahrieva organizmus.


Naučte sa používať prírodné antibiotiká ako účinné prostriedky v boji proti chorobám! V našom e-booku Prírodné antibiotiká sa toho veľa naučite.



Alebo si rovno pozrite náš kurz venovaný tejto téme.



857 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page