Opojná vôňa škorice (Cinnamomum spp.), nového korenia (Pimenta dioica) a jabĺk, ktorá sa šíri našimi kuchyňami a našimi domovmi, je nostalgická a upokojujúca. Tento recept na korenený jablčný mušt je ideálnym sviatočným receptom.
Množstvo: 4 nápoje.
Ingrediencie
4 šálky jablčného muštu
1 jablko, nakrájané na plátky
1 pomaranč, nakrájaný na plátky
3 tyčinky kôry škorice (Cinnamomum spp.).
2 plátky čerstvého zázvoru (Zingiber officinale).
1 lyžička celých, sušených bobúľ nového korenia (Pimenta dioica).
Pokyny
Pridajte všetky ingrediencie do veľkého hrnca.
Priveďte do varu na stredne vysokej teplote.
Po uvarení hrniec prikryjeme a necháme 10-15 minút dusiť.

Comments