top of page
Writer's pictureIveta Henzelyová

Korona vírus – z pohľadu fytoterapie

Updated: May 1, 2020

Diel 1.


Milí priatelia, prinášam niekoľko rád a odporúčaní pre aktuálnu situáciu s korona vírusom. Ako sa ochrániť pred ochorením, ktoré byliny nám dokážu pomôcť?


V prvom rade nepodceňujte rady a usmernenia štátnych orgánov, dodržujte hygienu a správajte sa zodpovedne. Prevencia môže zachrániť vás život. Ak sa zbytočne nevystavujte riziku, znižujete pravdepodobnosť ochorenia a nakazenia aj iných. Netreba byť hrdinom a podceňovať situáciu. Liečebné opatrenia by sta mali viesť dvoma smermi. Prvý smer je psychika, vaše duševné rozpoloženie. Naše fyzické telo reaguje okamžite na to, čo sa nám odohráva v mysli a v srdci. Tieto impulzy potom premieňa na biochemické reakcie. Vírusu otvoríte cestu strachom. Strach oslabuje, odčerpáva energiu, nastavuje telo na deštrukciu. Táto situácia nás môže naučiť ako zvládať stres a strach bez toho, aby sme mu podľahli. Nejde o zľahčovanie a falošné hrdinstvo, to je cesta naivných a nezodpovedných. Mám na mysli stav, kedy sa nebezpečenstvu postavíme čelom. Pokojne, s rozvahou, dôverou v Boha a vo vlastné sily a schopnosti.


Kritické situácie ukazujú, ako sme na tom s našimi hodnotami, aký život žijeme, čo je

pre nás dôležité. Ukážme svoju lepšiu tvár, ponúknime pomoc slabším, nebojme sa meniť naše zvyky a postoje, pretože život, ktorý sme doteraz žili, už nikdy nebude ako predtým. Múdri ľudia hovoria: humor a dobré srdce je liekom na všetky ochorenia. Druhý smer je strava a rastlinné liečivá. Ako skúsená bylinárka poznám mnoho domácich i cudzokrajných rastlín, ktoré pomáhajú na posilnenie imunity, alebo zvládnutie ťažkého respiračného ochorenia. Rastliny však nie sú tabletky. Neúčinkujú okamžite, za dva dni nebudeme mať ideálnu imunitu, ak sme sa jej doteraz vôbec nevenovali. Ten, kto sa svojmu zdraviu venoval trpezlivo a dôsledne sledoval, čo mu jeho telo hovorí, zvládne túto novú situáciu oveľa ľahšie než ten, kto sa spoliehal len na recepty od lekára.



Imunita sa pestuje, buduje postupne, je to komplexný proces, ktorý zahŕňa všetky

tri súčasti našej bytosti: telo, dušu aj ducha. Neexistuje jediný recept, rovnaký postup liečby pre každého človeka. Sme individuálne, originálne bytosti s jedinečným životným plánom duše, s karmickými väzbami a úlohami, skúsenosťami a prežitkami, ktoré sú len naše. Je možné, že nastavenie na liečbu pre jedného človeka, nebude fungovať pre iného. Musíte preto počúvať, čo vám hovorí telo a vaša intuícia. Možno tomu nebudete zo začiatku veriť, ale vy sami ste sebe najlepším liečiteľom. Zastavte sa, zmierte sa sami so sebou, buďte k sebe zhovievaví, odpustite si. Obráťte sa na rastliny, pretože bez prírody neprežijeme, bez prírody sa nevyliečime. Ako zabezpečiť, aby naša imunita dokázala odolávať aj najťažším vírusovým atakom, ktoré rastlinné liečivá užívať počas roka, aby sme udržali všetky naše orgány a systémy v dokonalom stave prinesiem v novom e-booku: Imunita je dokonalý kruh. .

7,628 views0 comments

Comments


bottom of page