top of page
Writer's pictureIveta Henzelyová

Mágia stromov

Updated: Aug 1, 2022


Borovica– symbol dlhého života, využíva sa pri ochranných a liečebných rituáloch. V Japonsku je považovaná za strom manželstva a symbolizuje lásku a vernosť. Povzbudzuje fantáziu a drží nad nami ochrannú ruku.

Breza– čarodejnícka metla sa vyrábala z brezy a vŕby. Využíva sa pri očistných a zažehnávacích rituáloch. Kedysi sa okolie domu vymetalo brezovou metlou. Pomáha pri spojení s druhým svetom. Jej vládkyňou je Venuša.

Cyprus– je symbolom temných aspektov našeho bytia, smrti, pominuteľnosti. Jeho vládcom je Pluto.

Baza čierna– má veľa významov. Pre Keltov a Druidov bola posvätným stromom. Dodnes je považovaný za posvätný a ochranný strom, zaháňa temné sily. Ako strom smrti sprevádza duše na druhú stranu. Jeho bobule sa používajú na všetky druhy rituálov– milostných, liečebných, ochranných. Duch bazy čiernej disponuje veľkými magickými silami. Je stromom materských Bohýň– Izis, Deméter.

Dub– pre Druidov najposvätnejší strom. Predstavoval silu a moc. Jeho drevo prináša šťastie. Jeho vládcom je Jupiter.

Jabloň– veľkú úlohu zohral už v raji. Využíval sa pri kúzlach lásky a plodnosti. Pri narodení syna – sadí sa jabloň. Symbolizuje prísľub rajskej záhrady, večný život, múdrosť a krásu. Jej vládkyňou je Venuša.

Jedľa– dá sa prirovnať ku skúsenému liečiteľovi, ktorý vidí ľudské bytosti vždy z pohľadu celku. Pôsobí ako nadšený hostiteľ, ktorý sa rád obklopuje ľuďmi. Pôsobí na naše sny. Vládkyňou je Mesačná bohyňa Diana.

Jarabina– posvätný strom Druidov, poskytuje ochranu proti čiernej mágii a proti prekliatiu. Podporuje jasnovidecké schopnosti a vedie nás našou duchovnou cestou. Vládne mu Mesiac.

554 views0 comments

Comments


bottom of page