top of page

Propolis a materská kašička

Updated: Jul 26, 2020


PROPOLIS

Propolis je prírodná živicová látka živočíšno-rastlinného pôvodu, ktorú zbierajú včely z pukov stromov a iných častí rastlín. Je to dezinfekcia a materiál na opravy a stavby vo vnútri úľa. Obsahuje množstvo minerálov, vitamínov.


Účinky: anestezujúci, analgetický– 52 x silnejší ako novokaín, protivírusový, protiplesňový, protizápalový, antibakteriálny, antioxidačný, cytotoxický,... Propolisové výťažky zosilňujú účinky niektorých antibiotík.


MATERSKÁ KAŠIČKA

V stredoveku ju považovali za všeliek. Je to sekrét žliaz včiel, ktoré kŕmia matku lariev všetkých druhov do troch dní. Geneticky sú včely robotnice a matky totožné. Len rozdiel v kŕmnej dávke určuje matku. Priemyselne sa vyrobiť nedá. Používa sa na zvýšenie hmotnosti, zlepšuje chuť do jedla. Takisto pri, nervovom zrútení a emocionálnych problémoch.


Zmes materskej kašičky a ženšenu a medu– zloženie krvi, normalizovanie telesnej váhy, hojenie rán Má aj antioxidačné účinky, je to adaptogén, prevencia infarktu, porážky, má silný regenerujúci účinok, ide o biostimulátor, normalizuje metabolické procesy, reguluje bunkvoú výživu, priaznivo pôsobí na hormonálny systém, na tvorbu červených krviniek, pomáha pri detoxikácii.


670 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page