top of page

Ružová limonáda (fermentovaná) a bez farbív

Fermentované limonády sú perfektným osviežením počas jari i leta. Nielenže krásne vyzerajú ale aj výborne chutia! Samozrejme výsledná chuť závisí od byliniek alebo kvetov, ktoré použijeme.


My sme túto ružovú fermentovanú limonádu vytvorili z:

Pľúcnika lekárskeho

Rozmarínu

Mäty piepornej


bylinky, rozmarín, fermentácia, fermentovaná limonáda

Aký je postup?

Veľmi jednoduchý :) Bylinkami naplníme 3/4 sklnenej fľaše, pridáme teplnú prevarenú vodu a 3 PL hnedého/bieleho cukru (alebo medu alebo panely).

Premiešame a pridáme štipku sušených vínnych kvasiniek (tento krok je voliteľný).

Macerujeme na teplom mieste (napr. parapeta) cca 5 dní.

Každý deň viečko otvoríme.

Následne precedíme a uchovávame v chladničke týždeň.


Prekvapí vás svieža chuť, bublinky (vtedy je limonáda skutočne správne "sfermentovaná").


Aké bylinky môžeš skombinovať?

  • akékoľvek jedlé bylinky a kvety :) Záleží len od tvojej fantázie! Odporúčam pridávať mätu, medovku a rozmarín, keďže sú to aromatické bylinky, ktoré limonádam dodajú ten správny "šmrnc".


Toto leto bude (aspoň v našej záhrade) v znamení fermentácie a zdravých drinkov :)


Na zdravie!




18 views0 comments

Comments


bottom of page