Fermentované limonády sú perfektným osviežením počas jari i leta. Nielenže krásne vyzerajú ale aj výborne chutia! Samozrejme výsledná chuť závisí od byliniek alebo kvetov, ktoré použijeme.
My sme túto ružovú fermentovanú limonádu vytvorili z:
Pľúcnika lekárskeho
Rozmarínu
Mäty piepornej
![bylinky, rozmarín, fermentácia, fermentovaná limonáda](https://static.wixstatic.com/media/44b004_009e597487fd4af7a2cbcefa460e1653~mv2.png/v1/fill/w_49,h_28,al_c,q_85,usm_0.66_1.00_0.01,blur_2,enc_auto/44b004_009e597487fd4af7a2cbcefa460e1653~mv2.png)
Aký je postup?
Veľmi jednoduchý :) Bylinkami naplníme 3/4 sklnenej fľaše, pridáme teplnú prevarenú vodu a 3 PL hnedého/bieleho cukru (alebo medu alebo panely).
Premiešame a pridáme štipku sušených vínnych kvasiniek (tento krok je voliteľný).
Macerujeme na teplom mieste (napr. parapeta) cca 5 dní.
Každý deň viečko otvoríme.
Následne precedíme a uchovávame v chladničke týždeň.
Prekvapí vás svieža chuť, bublinky (vtedy je limonáda skutočne správne "sfermentovaná").
Aké bylinky môžeš skombinovať?
akékoľvek jedlé bylinky a kvety :) Záleží len od tvojej fantázie! Odporúčam pridávať mätu, medovku a rozmarín, keďže sú to aromatické bylinky, ktoré limonádam dodajú ten správny "šmrnc".
Toto leto bude (aspoň v našej záhrade) v znamení fermentácie a zdravých drinkov :)
Na zdravie!