top of page

Úvod do mágie bylín

Updated: May 1, 2020


Rastliny považujeme za zdroj kyslíka, liečivých látok, za niečo, čo nás poteší svojou krásou a vôňou. Sú však viac, než len biochemickým komplexom účinných látok. Sú to živé bytosti. Dokonalé, oduševnelé, vyžarujúce vibrácie, energiu. Počas jednotlivých ročných období nám ponúkajú všetko, čo potrebujeme pre svoju obživu i liečenie. Nie v obchode, supermarkete, nie v plastových obaloch. Lekáreň, kde dostaneme skutočne účinné lieky, ktoré nám dokážu pomôcť bez toho, aby vyvolali desať ďalších ochorení, liečivá, ktoré nás nezaťažia vedľajšími účinkami, tá lekáreň sa volá LÚKA.


Zvykli sme si, že lekár nám povie, aké ochorenie nás trápi, lekárnik vydá syntetické lieky a my sme spokojní, ako rýchlo sme si poradili s chorobou. Ibaže o nejaký čas sa choroba ozve znova, nasadia nám ešte silnejšie lieky a začne sa začarovaný kolobeh, výsledkom ktorého nie je zdravie, ale naopak, zhoršenie nášho zdravotného stavu. Z tohto kolobehu vedie iba jedna cesta. Zodpovednosť za svoje zdravie zobrať do vlastných rúk.




Živá príroda je najlepším liekom. Zelené rastliny, farebné kvety, mohutné stromy, jemný mach, zem, pod našimi nohami. Stačí sa len zohnúť k jemného kvietku, oprieť sa o kmeň stromu, požiadať Matku Zem o pomoc. Človek stratil schopnosť vnímať jej lásku, nevyužíva jej pomoc. Trpezlivá a milujúca Matka však nikdy nezanevrie na svoje deti.


Ponúkame vám stretnutie s Matkou Zemou, kde zažijete mystické spojenie s ríšou rastlín, so živou vodou a liečivou hlinou. Predstavíme vám liečivé byliny a naučíme vás vnímať ich liečivú silu. Ak ich chceme spoznať a priblížiť sa k nim, nestačí vedieť len ich botanický názov a vonkajší popis. Je potrebné s nimi nadviazať kontakt, precítiť ich jemné vyžarovanie, napojiť sa na ich energetické pole, počúvať ich a vnímať. Ohmatať, ovoňať, dívať sa detskými očami, počúvať, čo šepkajú. Nestačí však vnímať iba našimi piatimi zmyslami. Musíme sa naučiť počúvať a vidieť srdcom. Je to metóda, ktorá sa neučí nikde v škole, nenaučíte sa ju ani z kníh. Ak máte dobrého učiteľa, ukáže vám cestu, po ktorej môžete vykročiť za spoznávaním liečivých bylín, stromov, kríkov, liečivej hliny, vody a kryštálov. Je to nádherná cesta plná dobrodružstiev a prekvapení, zázrakov a mágie. Na našom kurze sa zoznámite zo zásadami práce s liečivými rastlinami. Odhalíme vám magické postupy a rituály pri výrobe liečivých bylinkových mastí, olejov a tinktúr. Naučíme vás vyciťovať, ktorá rastlina je pre vás tá pravá, ako máte namiešať čajovú zmes na konkrétne ochorenie, ktorú liekovú formu máte použiť. Zoznámime vás s ochrannými bytosťami rastlinnej ríše. Počas meditácií dostanete možnosť komunikovať s anjelmi jednotlivých živlov, s vašim anjelom strážnym i s anjelom Zeme. Mgr.Iveta Henzélyová, zakladateľka Bylinkovej Školy Matky Zeme sa s vami podelí o starodávne recepty a tajomstvá rastlinnej medicíny. V meditáciách sa stretnete s prírodnými bytosťami, anjelmi, živlami prírody.


Viac informácií na: www.BylinkovaSkola.sk.

1,504 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page