top of page

Prečo si vyrábať domácu kozmetiku?

Updated: Aug 1, 2022


Všetci vieme, že bežná kozmetika obsahuje veľké množstvo chemikálií. Tie v malom množstve síce nemajú nežiadúce účinky, ale pri každodennom používaní počas rokov, sa chemické látky hromadia v tele a negatívne vplývajú na naše zdravie.

Aj tie najväčšie kozmetické giganty sa snažia do svojich produktov začleniť viac prírodných elementov. Avšak tie predstavujú iba veľmi malé percento. Našťastie vzniká mnoho nových značiek, ktoré sú naozaj prírodné, v bio kvalite a netestovaná na zvieratách. Problém je v tom, že produkty v bio kvalite sú drahšie ako tie bežné a nie každý si ich môže dovoliť.

Práve kvôli tomu sme začali hľadať postupy výroby prírodnej domácej kozmetiky. Urobíme si ju doma, vyberieme si látky, ktoré sú pre nás najlepšie a obsah si prispôsobíme podľa našich predtáv. Či už sme vegáni, vegetariáni alebo iba chceme požívať prírodnú, netestovanú kozmetiku, táto cesta výroby vlastnej kozmetiky je udržateľná, ekologická a hlavne cenovo dostupná.

Je naozaj prekvapujúce z čoho všetkého si vieme vyrobiť rôzne produkty. Môžeme využiť množstvo ingrediencií, ktoré máme doma v komore :) Na našich kurzoch sa naučíme ako na to, ako ľahko a jednoducho vyrobiť krémy, masky na tvár, šampóny a hydroláty.

Výhody domácej prírodnej kozmetiky

- samozrejme výber ingrediencií závisí na nás. My však chceme vyrábať kozmetiku prírodnú, najlepšie z byliniek, ktoré sme si nazbierali sami na lúke

- v tomto prípade máme úplnú kontrolu nad obsahom látok v prípravkoch, nečakajú nás žiadne prekvapenia

- neobsahuje syntetické arómy, konzervanty a umelé parfémy

- neobsahuje ropné deriváty

- lepšie sa adaptuje na našu pleť, keďže bylinky a obsahové látky vyberáme presne na náš typ kože

- obrovské enviromentálne výhody- výroba domácej kozmetiky nespôsobuje chemické usadeniny, ktoré by poškodzovali životné prostredie

- nie sú testované na zvieratách

- domáca výroba je finančne menej náročná ako kúpa bio kozmetiky

Tešíme sa na vás na našich kurzoch výroby prírodnej kozmetiky. Ponoríme sa do vôní esenciálych olejov a byliniek a rozmaznáme našu pleť a zmysly.

231 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page